#aquacalida

Els dies 10 i 11 de juny es durà a termini la primera Bio Fira de l’aigua càlida de Caldes d’Estrac: AIGUA CALIDA, organitzada per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb accent decididament Biociviizatori. Volem convidar-vos a participar de tota la Fira i molt especialment la  programació que s’estructuro amb el recolzament del la xara internacional i local de Biocivilització.

Podrem veure la pel·lícula  Mediterrani, participar de la taula rodona sobre experiències Biocivilitzatories, acostar-vos a demanar informació a la carpa SOM BIOCIVILITZACIÓ, en la qual estaran presents entitats com SOM EBNERGIA, SOM CONNEXUÓ, SOM MOBILITAT, explicant a la gent la importància de consumir d’una altre manera aprofitant les alternatives que ja hi tenim al abast.

PROJECCIÓ DE MEDITERRANI

 

Els participants de la bio-fira Aqua Calida, podran gaudir el dissabte a les 22:30h a la Sala Cultural, de la projecció de l’espectacular documental “Mediterrani, el nostre mar”. Un film realitzat per Michael Pitiot i Yann Arthus al 2014, després d’obtenir un notable èxit amb el film “Planet Ocean”.

La pel•lícula destaca per l’impressionant fotografia, que permet a l’espectador endinsar-se des del primer minut en el viatge aeri proposat pels directors, i per la música realitzada per Armand Amar. Però més enllà de la imatge, el film proposa explicar la història del Mar Mediterrani a través del temps i la geografia. I darrera aquesta història colpeja la pregunta: “hem oblidat el llegat del Mar Mediterrani?”.

En definitiva, amb la projecció de “Mediterrani” us convidem a gaudir amb els cinc sentits d’aquest mar tan nostre on han nascut tantes civilitzacions i alhora reflexionar sobre com ha de ser en un futur.  D’altra banda serà un tancament immillorable per concloure la primera jornada de la nostra bio-fira Aqua Calida, on volem apostar per valors .

TAULA DE EXPERIENCIES BIOCIVILIZATORIES

Dia: diumenge 11 de juny

Hora 12.30h a 14.00hs

lloc: Sala Cultural de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac

Des d’Imago Catalunya, delegació de Caldes d’Estrac, www.imagocataluya.org  estem molt contents contribuint amb l’Ajuntament d’aquest municipi i concretament amb  aquesta 1ª Bio Fira de l’Agua, per  considerar que l’eix central de aquesta Fira coincideix amb el propòsit en que fa més de 7 anys estem treballant de la mà de molts homes i dones a tota reu del planeta, buscant entre tots i totes,  enfortir i consolidar una nova manera de viure i conviure en el Planeta Terra, és a dir una Biocivilització.

Biocivilización destaca l’essència del florescent paradigma de convivència planetària, en la XARXA DE LA VIDA, de la qual fem part de manera interrelacionada i interdependent, tots els éssers vius: humans, animals, natura, igual que la TERRA, com a ente igualment viu i única casa de totes les espècies, la humana inclosa. www.biocivilizacion.org

La humanitat amb el seu model de vida i consum, majoritàriament acceptat i practicat per cada un de nosaltres, està esgotant els recursos naturals del planeta Terra, la nostra única CASA COMÚ, com l’anomeno el Papa Francesc a la seva “Encíclica Laudato Si”. Això ho estem fent d’una manera irresponsable i inconscient, per l’afany de satisfer, les que creiem les nostres necessitats, i els interessos dels qui ens les creen.

Amb l’anterior manera de viure en aquest planeta, deixem de donar-li el temps necessari a la Terra per recuperar-se de la petjada ecològica que els humans anem deixant en ella, “La petjada ecològica és un indicador de l’impacte ambiental generat per la demanda humana que es fa dels recursos existents en els ecosistemes del planeta, relacionant-la amb la capacitat ecològica de la Terra de regenerar els seus recursos “.

¿Davant d’això que podem fem? La pitjor alternativa és pensar que això no té a veure amb cada un de nosaltres, o que cada un de nosaltres no pot fer res per canviar-lo. El missatge que volem enviar des d’aquesta taula d’experiències Biocivilizatorias i des de aquesta 1a Bio Fira de l’aigua de Caldes d’Estrac és que si es poden canviar les coses i que tenim maneres de fer-ho ara, que encara és possible; per a això proposem que cadascú de nosaltres faci un exercici de consciència, accepti la seva part de responsabilitat en tot el que està passant, i seguint la idea de Gandhi “es tu el canvi que vols veure al món”,  reprendre el poder que tenim per canviar-les coses en el nostre dia a dia com a persones, ciutadans i consumidors i fer-lo ara que encara és possible, que  podem i saber que ja hi ha molts que lo estant fent ..

En aquesta taula participen algunes experiències construïdes en aquest sentit amb els següents objectius:

1.- Vestibulització de experiències sota la idea de Biocivilización, un nou paradigma de convivència planetària.

2.- Enfortiment de la xarxa humana  de tots els que estem per la cura de la vida i del planeta.

3.- Que els assistents a la taula,  puguin  conèixer de primera mà, algunes de les entitats a les que poden acudir  en el moment que decideixen començar a canviar les seves  seves practiques … energies netes, mobilitat, comunicació, etc ..

4.- Establir diàleg entre les experiències a fi d’enriquir-se’n mútuament.

5.- Fer mutus aprenentatges els uns dels altres.

I.- Participen:

Presenta: Òscar Baró regidor de Turisme i desenvolupament econòmic de l’ajuntament de Caldes d’Estrac.

SOM ENERGIA : Cristian Sunier

Som Energia és una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Les seves activitats principals són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable. Estem compromesos a impulsar la transició pel canvi del model energètic actual cap a un model més democràtic i 100% renovable.

Actualment ja som més de 35.000 socis i ja hi ha més de 50.000 llars, negocis i empreses que tenen l’electricitat contractada amb nosaltres i gaudeixen d’energia 100% renovable.

Actualment estan impulsant el projecte Generation kWh que permet als socis invertir en els diferents projectes de construcció de plantes de producció d’energia elèctrica renovable de la cooperativa, rebent a canvi una part de l’electricitat que consumeixen al preu de cost d’aquestes centrals.

www.somenergia.coop

www.generationkwh.org

Tel: 972 183 386

E-mail:  maresme@somenergia.coop

SOM MÒBILITAT: Arnau Vilardell Fradera

A Som Mobilitat, cooperativa de consum sense ànim de lucre, volem ciutats amb menys cotxes, menys soroll, amb l’aire més net i contribuir a reduir els efectes del canvi climàtic. Per fer-ho, volem deixar endarrere  el model de mobilitat actual basat en el vehicle privat i de combustió i impulsar un model basat en: anar a peu, amb bicicleta i amb transport públic sempre que puguem  i si ens cal un cotxe que sigui elèctric i compartit.

Objectius de la cooperativa:

1.- Oferir una alternativa de consum social i cooperatiu de mobilitat elèctrica compartida sobre la base de l’economia col·laborativa del bé comú.

2.- Donar eines, recursos i serveis als nostres socis, tot creant comunitat i aplicant tecnologia per accelerar la transició cap a la mobilitat elèctrica i amb renovables.

El primer servei que estem creant entre totes les persones implicades amb Som Mobilitat és un servei de vehicles elèctrics compartits perquè les persones sòcies de la cooperativa puguin llogar vehicles elèctrics o compartir el seu vehicle elèctric amb la resta de la comunitat a canvi d’un rendiment. I per fer-ho realitat estem creant grups locals a diferents municipis per construir-ho des del territori i donant resposta a les necessitats concretes de cada barri.”

SOM CONNEXIÓ Merce Botella Mas

Som una cooperativa de consum sense afany de lucre. Oferim serveis de telefonia i accés a internet des de la consciència que es tracta d’un bé de consum universal (un bé comú com l’energia o l’aigua) que condiciona l’exercici d’alguns dels nostres drets fonamentals com són el dret a la informació, de desenvolupar-nos com a persones, d’organitzar-nos col·lectivament per participar socialment i relacionar-nos amb les persones estimades. Estem compromeses en la construcció d’un sistema econòmic al servei de les persones i no del capital, i treballem per reduir els impactes socials i ambientals nocius que provoca el nostre consum en el sector de les telecomunicacions.

Fa dos anys vam començar a comercialitzar serveis de mòbil (veu i dades) i aquest estiu començarem a comercialitzar servei d’ADSL a les llars (internet i telefonia fixa).

web: www.eticom.coop

tel: 93 131 17 28 (de dill a div, de 10h a 14h, dies laborables).

Ajuntament de Mataró Dolors Guillen, regidora de Promoció Econòmica

Nom de l’experiència: Cafè de Mar, espai de foment i promoció de l’economia social i el cooperativisme

Breu ressenya de l’experiència: Cafè de Mar, seu de la Fundació Unió de Cooperadors, és l’espai emblemàtic del cooperativisme a la ciutat de Mataró. Des d’aquí es treballa per generar espais de trobada, difusió, creació i enfortiment de l’economia social i cooperativa al Maresme i es vetlla per avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada.

MÓN SA Botiga ecològica del poble.

Montse Treig Cabot

Botiga ecològica de  Caldes d’Estrac, on és troba fruita i verdura de proximitat i alimentació ecològica i artesana. La persona que lidera aquest projecte ens comparteix  la seva experiència de com el tema ecològic li va produir un canvi de consciencia  que la ha portat  ha anar canviat el seu món personal y el món en el qual ella incideix contribuint des de la seva botiga al poble a un millor món, un Monsà!

Modera: Imago Catalunya. Delegació Caldes d’Estrac.

CARPA SOM BIOCIVILITZACIÓ

Trobareu experiències de alternatives de consum responsable amb l’esser humà, l’entorn, la naturalesa i el altres essers vius, que explicaran les avantatges per tots de consumir energies netes des de les nostres llars, cotxes compartits etc.

ver tota la informació i programació de la Fira en:  http://www.caldetes.cat/aquacalida

Comparte el amor

One Comment

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.